Jak parzyć kawę mieloną?

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Najprostszym sposobem jest po prostu zalanie (nie) wrzątkiem, ale wodą w temperaturze 88-94 st. C, zmielonych ziaren kawy. Do kubka należy wsypać minimum dwie łyżeczki kawy. Następnie zalać wrzątkiem z wysokości około 25 cm. Po tej czynności najwięcej jest popełnianych błędów. Trzeba odczekać około 3-5 minut i dopiero po tym czasie dodać cukier bądź mleko. 

Jak uzyskać kawę bez fusów?

Zanim wsypiemy do kubka kawę, należy umieścić w nim filtr. Po odczekaniu 3-5 minut od czasu zalania kawy, wyjmujemy filtr i uzyskujemy gotowy napój bez fusów. Filtry do kawy można zakupić w wielu sklepach stacjonarnych oraz internetowych, np. na https://paola-caffe.pl.

Jeszcze inną metodą jest parzenie w kawiarce. Kawę należy wsypać do naczynia, zalać wodą w temperaturze 88-94 st. C, po 3-5 minutach opuścić sitko w dół. Następnie przelewamy kawę do kubka. Otrzymujemy, tak jak w przypadku drugiego sposobu parzenia, kawę bez fusów.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Czym charakteryzują się regały paletowe?
Czym charakteryzują się regały paletowe?
Współczesna gospodarka magazynowa bazuje na wielu specjalistycznych rozwiązaniach, ułatwiających sprawną pracę centrów logistycznych. Dzięki nim możliwe jest płynne przesuwanie towarów […]
Jak wybrać obrączki?
Jak wybrać obrączki?
Jedną z kluczowych decyzji, jaką musi podjąć każda para młoda jest wybór odpowiednich obrączek na uroczystość ślubną. Pełnią one nie […]
Doradztwo biznesowe – na czym polega?
Doradztwo biznesowe – na czym polega?
Doradztwo biznesowe polega na pomaganiu klientom w opracowywaniu i wdrażaniu strategii dla ich przedsiębiorstw. Może obejmować następujące działania: Formułowanie strategii  […]
Ostatnie wpisy
Polecamy