Jak parzyć kawę mieloną?

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Najprostszym sposobem jest po prostu zalanie (nie) wrzątkiem, ale wodą w temperaturze 88-94 st. C, zmielonych ziaren kawy. Do kubka należy wsypać minimum dwie łyżeczki kawy. Następnie zalać wrzątkiem z wysokości około 25 cm. Po tej czynności najwięcej jest popełnianych błędów. Trzeba odczekać około 3-5 minut i dopiero po tym czasie dodać cukier bądź mleko. 

Jak uzyskać kawę bez fusów?

Zanim wsypiemy do kubka kawę, należy umieścić w nim filtr. Po odczekaniu 3-5 minut od czasu zalania kawy, wyjmujemy filtr i uzyskujemy gotowy napój bez fusów. Filtry do kawy można zakupić w wielu sklepach stacjonarnych oraz internetowych, np. na https://paola-caffe.pl.

Jeszcze inną metodą jest parzenie w kawiarce. Kawę należy wsypać do naczynia, zalać wodą w temperaturze 88-94 st. C, po 3-5 minutach opuścić sitko w dół. Następnie przelewamy kawę do kubka. Otrzymujemy, tak jak w przypadku drugiego sposobu parzenia, kawę bez fusów.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Jakich surowców używać do ogrzewania domu?
Jakich surowców używać do ogrzewania domu?
Jeśli szukasz sposobu na ogrzewanie swojego domu, jest wiele opcji do wyboru. Najczęstszym sposobem jest użycie gazu ziemnego, ale są […]
Co jest potrzebne aby naładować akumulator samochodowy?
Co jest potrzebne aby naładować akumulator samochodowy?
Rzadko akumulator samochodowy jest w pełni naładowany. W takim przypadku traci swoją moc i wydajność. Sprawny akumulator pozwala pokonywać nawet […]
Co warto wiedzieć przed montażem szamba?
Co warto wiedzieć przed montażem szamba?
Komfort związany z własnym domem i działką jest nieoceniony. Trzeba się jednak liczyć z dodatkowymi obowiązkami, np. w zakresie odprowadzania […]
Ostatnie wpisy
Polecamy