Jak parzyć kawę mieloną?

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Najprostszym sposobem jest po prostu zalanie (nie) wrzątkiem, ale wodą w temperaturze 88-94 st. C, zmielonych ziaren kawy. Do kubka należy wsypać minimum dwie łyżeczki kawy. Następnie zalać wrzątkiem z wysokości około 25 cm. Po tej czynności najwięcej jest popełnianych błędów. Trzeba odczekać około 3-5 minut i dopiero po tym czasie dodać cukier bądź mleko. 

Jak uzyskać kawę bez fusów?

Zanim wsypiemy do kubka kawę, należy umieścić w nim filtr. Po odczekaniu 3-5 minut od czasu zalania kawy, wyjmujemy filtr i uzyskujemy gotowy napój bez fusów. Filtry do kawy można zakupić w wielu sklepach stacjonarnych oraz internetowych, np. na https://paola-caffe.pl.

Jeszcze inną metodą jest parzenie w kawiarce. Kawę należy wsypać do naczynia, zalać wodą w temperaturze 88-94 st. C, po 3-5 minutach opuścić sitko w dół. Następnie przelewamy kawę do kubka. Otrzymujemy, tak jak w przypadku drugiego sposobu parzenia, kawę bez fusów.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Czy księgi wieczyste można znaleźć po numerze działki?
Marzeniem większości młodych rodzin żyjących w naszym kraju jest posiadanie własnego domu jednorodzinnego. Jedną z polecanych opcji jest jego zakup, […]
Jak dobrać suknię ślubną, żeby była wygodna i pasowała do stylu wesela?
Jak dobrać suknię ślubną, żeby była wygodna i pasowała do stylu wesela?
Każda kobieta w dniu swojego ślubu chce wyglądać i czuć się atrakcyjnie. Ważne jest również to, aby zadbać o komfort […]
Jak zdjęcia na stronie internetowej wpływają na wizerunek Twojej marki?
Jak zdjęcia na stronie internetowej wpływają na wizerunek Twojej marki?
Nie jest tajemnicą, że obrazy są potężnym narzędziem dla marek. Mogą pomóc zbudować Twoją markę i wyróżnić Cię z tłumu. […]
Ostatnie wpisy
Polecamy