Co można użyć do przygotowania wody filtrowanej?

Bez wody nie ma życia. Choć często nie zdajemy sobie z tego sprawy, o prawidłowe nawodnienie należy dbać nie tylko w upalne miesiące, ale przez cały rok. Picie dużej ilości wody wpływa na cały organizm: oczyszcza z toksyn, dodaje energii, a nawet może ukoić ból głowy. W wielu miastach w Polsce kranówka nie jest zbyt smaczna, a kupowanie butelkowanej wody nie sprzyja środowisku. Jak rozwiązać ten problem?

Akcja filtracja

Od jakiegoś czasu dużą popularnością cieszą się wszelkie dzbanki i butelki filtrujące. Jest to o wiele tańsze i szybsze rozwiązanie, niż instalowanie w domu systemu odwróconej osmozy (nie mówiąc o tym, że mieszkając w bloku, jest to prawie niemożliwe). Zasada ich działania jest prosta. W przypadku dzbanka nalewamy wodę z kranu do komory głównej, skąd przesącza się przez filtr i trafia na dno dzbanka, skąd możemy już wygodnie nalać ją do szklanki, użyć do gotowania itd. Butelki, ze względu na swoją budowę, filtrują wodę na bieżąco – gdy pijemy. Dzbanki świetnie sprawdzą się w kuchni. Skorzystać mogą z nich zarówno duże rodziny, jak i single – duży wybór pojemności pomaga wybrać dzbanek idealnie dopasowany do naszych potrzeb.

Czy rodzaj filtra ma znaczenie? Większość dostępnych na rynku filtrów używa specjalnej mieszanki, która wyłapuje zanieczyszczenia oraz metale ciężkie. Warto wybierać sprawdzone firmy – filtry Dafi są gwarancją niezawodności, a przefiltrowana woda jest smaczniejsza, niż ta z ze sklepu. Dzięki temu można podarować sobie zdrowie i właściwe nawodnienie gdziekolwiek jesteśmy. To najprostsza droga do dobrego samopoczucia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

3 × 2 =