Jak parzyć kawę mieloną?

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Najprostszym sposobem jest po prostu zalanie (nie) wrzątkiem, ale wodą w temperaturze 88-94 st. C, zmielonych ziaren kawy. Do kubka należy wsypać minimum dwie łyżeczki kawy. Następnie zalać wrzątkiem z wysokości około 25 cm. Po tej czynności najwięcej jest popełnianych błędów. Trzeba odczekać około 3-5 minut i dopiero po tym czasie dodać cukier bądź mleko. 

Jak uzyskać kawę bez fusów?

Zanim wsypiemy do kubka kawę, należy umieścić w nim filtr. Po odczekaniu 3-5 minut od czasu zalania kawy, wyjmujemy filtr i uzyskujemy gotowy napój bez fusów. Filtry do kawy można zakupić w wielu sklepach stacjonarnych oraz internetowych, np. na https://paola-caffe.pl.

Jeszcze inną metodą jest parzenie w kawiarce. Kawę należy wsypać do naczynia, zalać wodą w temperaturze 88-94 st. C, po 3-5 minutach opuścić sitko w dół. Następnie przelewamy kawę do kubka. Otrzymujemy, tak jak w przypadku drugiego sposobu parzenia, kawę bez fusów.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Jak używać olejku CBD, żeby osiągnąć najlepszy efekt?
Jak używać olejku CBD, żeby osiągnąć najlepszy efekt?
Jeśli używasz oleju CBD do leczenia stanu zdrowia, ważne jest, abyś używał go prawidłowo. Ważne jest również, aby wiedzieć, jak […]
Urządzanie pokoju dziennego
Urządzanie pokoju dziennego
Po budowie i wykończeniu naszego nowego domu, w końcu przychodzi czas na najprzyjemniejsze – urządzanie poszczególnych wnętrz. Trzeba to jednak […]
W co zapakować przesyłkę, aby była bezpieczna?
W co zapakować przesyłkę, aby była bezpieczna?
Spedytorzy mają wiele opcji, jeśli chodzi o pakowanie przesyłki. Mogą używać kartonów, pojemników z tektury falistej lub palet. Każdy rodzaj […]
Ostatnie wpisy
Polecamy