Do czego używany jest basen gastronomiczny?

Nowocześnie urządzona kuchnia w lokalu nie tylko posiada na wyposażeniu ladę gastronomiczną, blaty, kuchenkę i zlew, ale posiada również w basen gastronomiczny. Nie wszystkie naczynia są przeznaczone do mechanicznego mycia i płukania. Z tego powodu czasem jest konieczne mycie ręczne. Takie czynności ułatwiają nam właśnie baseny gastronomiczne. Dzięki zainstalowaniu basenu gastronomicznego w kuchni czynności te będą wykonywane szybciej w sposób łatwy.

Każde większe zaplecze kuchenne powinno zostać wyposażone w basen gastronomiczny. Są one zazwyczaj wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu wykazują odporność na korozję, uszkodzenia mechaniczne czy temperaturę. To właśnie te cechy sprawiają, że baseny są wykorzystywane przez wiele lat nawet bardzo intensywnego użytkowania.

Basen gastronomiczny jest idealny dla kuchni, w której znajdują się duże naczynia czy garnki, które trudno jest umyć w tradycyjnym zlewie. Na pewno jest elementem niezastąpionym w kuchniach takich lokali jak:
piekarnia,
pizzeria,
restauracja,
zakład masarski.

Dzięki bogatej obecnie dostępnej ofercie basenów gastronomicznych na rynku możliwy jest dobór basenu do już urządzonej kuchni. Każdy z basenów jest dostępny w wielu rozmiarach, co pozwala na zagospodarowanie dostępnej, wolnej powierzchni. W ten sposób każdy lokal może zostać odpowiednio zaopatrzony. W niektórych basenach istnieje również możliwość wycięcia otworu pod rozdrabniacz odpadów. Baseny można dobrać także pod kątem dopasowania do standardowych syfonów. Natomiast nogi basenu posiadają regulację wysokości.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × trzy =